Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville köpa

Intresset för den skogs- och jordbruksfastighet som Mats Olofsson och Peter Ericson till slut blev ägare till var stort. Inte mindre än 16 budgivare hade visat sig villiga att köpa.

Annons

Det finns ett tryck efter attraktiva tomter och möjligheter att bygga i Nora kommun och när fastigheten intill fritidsbyn Lejonbacken och golfbanan blev till salu visade det sig att intresset var större än väntat.

När budgivningen var över visade det sig att hela 16 hoppfulla hade lagt ett bud på antingen skogen, gärdet eller alltihop. Olofsson och Ericson hade lagt det högsta totala budet och visade sig bli vinnare i budgivningen.

-Vi försökte räkna hem affären, säger Mats Olofsson. Men då visste vi ju inte vad som väntade.

Någon av budgivarna ville åt åkermarken och någon ville bara komma över den skog som fastigheten inrymde. Bland spekulanterna fanns också några av de befintliga fritidshusägarna i Lejonbacken, men merparten var externa spekulanter. Om dessa potentiella köpare hade exploateringstankar för gärdet nedanför Lejonbacken är okänt.

- Inte tror jag att de bjöd så mycket pengar bara för att alla som ville skulle kunna plocka blommor till midsommar där, säger Peter Ericson.

Bland de som lade ett bud fanns bland andra Nora kommuns näringslivschef Håkan Olsson. Olssons bjöd 625000 kronor för det gärde Olofsson och Ericson vill bebygga. Olsson vill dock inte kommentera vad han hade för planer för gärdet.

-Jag skiljer på mitt privatliv och mitt jobb som näringslivschef, säger han. Det här handlar om det privata och det vill jag inte kommentera.

Mer läsning

Annons