Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maratonlöpare startar gånggrupp

Nu tar maratonlöparen Simon Grönroos, 67, initiativet till att starta en gånggrupp. ”Lång tung gång – utan tvång”, som han säger, och alla är välkomna.

Annons
Gång. Simon Grönroos vill dra igång en gånggrupp i Nora, med lite tyngre och längre gång som känns i kroppen. Här uppför Digerberget.

Nej, det handlar inte om sakta och gemaklig promenadtakt av söndagstyp.

– Det bör vara lite mer ansträngande, förklarar Simon Grönroos som gärna ger träningsråd och vet vad han talar om. Han har själv sprungit 18 maratonlopp, 13 Lidingölopp och 21 Norasjön runt.

Den grupp han nu tar intiativet till kommer inte att vara knuten till någon förening. Tanken är helt enkelt att de träffas och går en långtur i skogen.

– Man kan vara pensionär eller gärna yngre också.

Det är friskvård, och att få prova att anstränga kroppen mellan en och två timmar. Gruppen är förstås öppen för alla som vill hänga på. Han tänker sig deltagare som till exempel slutat vara aktiva och vill varva ned, eller som börjar träna och vill komma igång.

– Jag tycker personligen om när det är höst och lite ”skitigt” i skogen, dyngpölar, tungt och bökigt och halt, förklarar han.

Det sätter också kroppen i andra rörelser än på slät väg.

Han rekommenderar oömma och rymliga kläder, träningsskor och ha vattenflaska med sig. Första träffen sker vid Norvalla på torsdag kl 18. Där finns också dusch och bastu, förklarar han.

Mer läsning

Annons