Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa ska visa unga arbetsmarknaden

Vilka arbetsplatser och yrkesroller finns i Nora och hur kan man tro att fram­tidens arbetsmarknad kommer att se ut? De frågorna ges möjliga svar på den 12 februari på Noras Arbetsmarknadsmässa 2014.

Annons

Inbjudan till potentiella utställare har gått ut i dagarna och företagarna har till mitten av januari på sig att avgöra om de vill vara med på arbetsmarknadsmässan.

Mässan, som arrangeras av Nora kommun genom Karlsängskolan och Hjernet samt Arbetsförmedlingen och organisationen Entreprenörskap i skolan, äger sedan rum i idrottshuset den 12 februari.

Under mässförmiddagen får mässan besökas av åttonde- och niondeklassare från Karlsängskolan.

Och under eftermiddagen är det arbetssökande från Hjernet och arbetsförmedlingens tur att ta del av utställarnas information. Båda grupperna kommer att förbereda sig med frågor inför mässan för att få ut mesta möjliga av den.

Det kommer även att finnas representanter från gymnasieutbildningar på plats för att informera om studievägar. Även yrkesutbildningar och folkhögskolor räknar arrangörerna med kommer att delta för att ge mässbesökarna information om arbetsmarknadens möjligheter.

Tanken är att arrangemanget ska vara ett ”win-win-event”.

”Mässan ger dig möjlighet att visa upp din verksamhet. Det ger dig möjlighet till långsiktig kompetensförsörjning. Din medverkar inspirerar morgondagens entreprenörer och anställda” står att läsa i inbjudan.

Mer läsning

Annons