Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med handarbete, skratt och socialt umgänge i fokus

Flinka fingrar, mycket skratt och härlig stämning. Här på handarbetsafton i Loulous garnbutik varje torsdag trivs deltagarna.

Annons
Garner. Deltagarna ger varandra tips och råd, här Eva Persson, Marie-Louise Almer och Lumia Jansson. Marie-Louise kan det mesta som är värt att veta om olika garner.

– Det är jätteroligt. Folk tror att vi sitter här och skvallrar men det gör vi inte. Däremot jobbar vi mycket och får väldigt mycket gjort, berättar Annie Wennerström som stickar raggsockor till ett av sina tio barnbarn.

Det brukar vara runt tio deltagare som gör allt från att lappa och laga till att sticka, brodera och virka. De ger tips och råd, hjälper varandra, delar med sig av mönster, bland mycket annat. Dessutom kan Marie-Louise Almer som driver butiken det mesta om garner.

Hon drog i gång träffarna för ungefär två och ett halvt år sedan. Då låg butiken i en halvkällarlokal på Älvstorpsvägen, nu har hon flyttat in i en central lokal bredvid sparbanken i gatuplan.

Det är upplyftande och trevligt att vara med tycker deltagarna.

– Har man en tråkig dag när man kommer hit är man lätt och full med energi när man går härifrån, förklarar Eva Persson som liksom de flesta varit med sedan starten.

Det är också ett bra sätt att lära känna andra. Marie-Louise tycker att det är kul och givande med torsdagkvällarna.

– Och fler är välkomna, det är helt kostnadssfritt, säger hon.

Läs mer i måndagens NA Bergslagen

Det brukar vara ett tiotal deltagare som handarbetar, umgås och har trevligt, på bilden medsols Karin Lundberg, Eva Persson, Lumia Jansson, Annika Wallinder, Nelleke Haneveld, Annie Wennerström, Hillevi Skog Molin. Skymda Anne-Li Öhlin Gustavsson och Marita Eriksson.
Fler är välkomna till handarbetsafton på torsdagkvällar berättar Marie-Louise Almer, här med Lumia Jansson och Annika Wallinder.
Tröja. Anne-Li Öhlin Gustavsson i full fart med att sticka en tröja.
Poncho. Det här blir en poncho med inkaliknande mönster, visar Hillevi Skog Molin som kan konsten att sticka med rundstickor.
Tröja på gång. Nelleke Haneveld från Nederländerna gör en tröja till sin sons bekantas barn. Att vara med här är ett bra sätt att lära känna andra och lära sig svenska språket tycker hon.
Garner. Deltagarna ger varandra tips och råd, här Eva Persson, Marie-Louise Almer och Lumia Jansson. Marie-Louise kan det mesta som är värt att veta om olika garner.
Diskussion. Annie Wennerström, Hillevi Skog Molin och Karin Lundberg fördjupade i garndiskussioner.
Udda garn. Eva Persson provar att sticka med pompom-garn med små fluffpuffar med jämna mellanrum.
Grålle-tröja. Barnbarnet Melwin, sex år, fick en Grålle-tröja lagom till traktorträffen visar Annie Wennerström. Nu har den på sig varje dag berättar hon.
Ny deltagare. Lumia Jansson är hel ny på handarbetsträffarna. Hon virkar gärna överkast.
Brännässla. Virkade med garn gjort på brännässlor visar Marie-Louise Almer.

Mer läsning

Annons