Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöministern på besök i Lingården

Artikel 0 av 300
Val 2014
Visa alla artiklar

Lingårdens förskola fick i dag besök av självaste miljöminister Lena Ek (C). Hon är på turné för att berätta om propositionen giftfri vardag och Lingården i Nora blir hennes enda besök ute i länets kommuner.

Annons
Giftfri intervju. Fullt mediadrag när miljöministern besökte Lingårdens förskola, här SR Örebro, med förskolelärare Katarina Åhman, förskolechef Stina Myrén och miljöminister Lena Ek.

Förskolan jobbar nära naturen och tycker att miljön är jätteviktig. Att få ministerbesök är spännande tycker personalen, och det gav en del.

– Det ger ökat intresse och mer kunskap, och det blev fokus på giftfritt, förklarar Katarina Åhman, förskolelärare på Lingården.

– Och det är intressant att höra hur hon jobbar i större perspektiv, tycker Stina Myrén, förskolechef.

Lena Ek är imponerad av förskolan, deras arbete och närheten till naturen. Inte minst att det går en bäck alldeles bakom skolan med bävrar i, till barnens förtjusning.

– Verkligt givande, jag är glad att förskolan jobbar med miljön, att barnen sover ute i sina egna vagnar och att det finns bävrar i närheten. Men jag ser också behov av en miljöstrategi i kommunen, och att successivt byta ut sånt med skadliga ämnen.

Bildäck i gungorna till exempel, menar hon. Det tar Stina Myrén med sig. Förskolan hyr av kommunala fastighetsbolaget. Och de flesta förskolorna har bildäck, berättar hon. Så nu tänker hon ta bildäcksfrågan med sig till fastighetsbolaget.

Det var Helena Vilhelmsson (C) som bjöd in Lena Ek. Hon skulle besöka länet, så varför inte ta Nora.

Helena Vilhelmsson har också lagt en C-motion i Nora som handlar om att inventera och byta ut det som innhåller skadliga och giftiga kemikalier, och ha giftfritt som krav vid upphandlingar. Motionen befinner sig på beredning hos Bergslagens miljö- och bygg, förklarar hon.

– Och jag bjöd också in BMB idag, men de dök aldrig upp, berättar hon.

Ministerbesök. Helena Vilhelmsson (C), miljöminister Lena Ek (C) och förskolechef Stina Myrén. I dag besökte miljöministern Lingårdens förskola i Nora.
Alla artiklar i
Val 2014