Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre fylleri när öltält togs bort

Något färre besökare på fredagen och lördagen – men rekord på torsdagen. Och inte ett enda polisingripande. Så ser facit ut för årets Noradagar.

Annons

– Det var förstås tråkigt att vi inte hade artister och öltält i år, vi hade inte ekonomi till det. Men jag tror inte det hade så stor betydelse för besöksantalet, säger Klara Sandberg, ordförande för Köpmannaföreningen som arrangerar Noradagarna.

På torsdagen var det rekordmånga besökare, berättar Jan-Erik Persson hos Nora Gyttorps fiskeklubb som skötte parkeringarna från torsdag till lördag. På fredagen och lördagen var det något färre, men det var marginellt, förklarar han.

Noradagsansvarige Anders Kadesjö är nöjd, även ekonomiskt.

–  Nu gjorde vi ett plusresultat och har budgeten under kontroll, berättar han.

Hur Noradagarna blir framåt är inte helt klart, med förmodligen något liknande årets. Dyra kända artister har föreningen inte råd med. Däremot evenemang som lockar en bred publik med som ändå inte kostar så mycket.

– Modevisningen, biluppvisningen och Nora moppers var sådana riktiga publikmagneter, förklarar han.

Sen hoppas han att restaurangerna kanske kan gå ihop och ordna något extra på kvällarna.

Polisen är mycket nöjd med årets Noradagar, framförallt att öltältet tagits bort. Det är en väldig skillnad, berättar Annika Hedlund på Norapolisen. Varje år har öltältet medfört fylleri, stök, slagsmål och omhändertagande av berusade, förklarar hon.

– Men det slapp vi i år. Det var inga ordningsstörningar alls kopplade till Noradagarna.

Mer läsning

Annons