Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks ha mördats med fiskekniv

De två männen var ute på en fisketur och uppges ha hamnat i en dispyt. Därefter misstänks den 35-årige mannen ha mördat sin barndomsvän. På onsdagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord.

Annons

Mannens advokat, Christer Jonsson, meddelade under onsdagsmorgonen att hans klient erkänner vållande till annans död. Men han förnekar att han ska ha mördat 36-åringen.

Polisen har tidigare sagt att händelsen ska ha föregåtts av ett bråk. Åklagare Karin Lindell bekräftar nu att männen hade varit ute på en fisketur innan det misstänka mordet ägde rum. Hon berättar också att ett tillhygge ska ha använts i brottet.

– De har inte varit riktigt ense och hamnat i någon form av dispyt, säger Karin Lindell. Vad dispyten ska ha handlat om vill hon inte säga.

Utredningsläget ser gott ut i och med att det finns vittnen till händelsen, enligt Karin Lindell.

Enligt mannens advokat Christer Jonsson var det en olyckshändelse som ledde till 36-åringens död. Han menar att flera vittnen kan bekräfta att det hela var en olyckshändelse.

Även Christer Jonsson säger att de två männen har hamnat i någon form av konflikt med varandra. Varken polisen eller åklagaren har velat säga något om tillhygget som ska ha använts vid brottet. Men enligt advokaten rör det sig om en fiskekniv.

– De har ramlat ur båten och ner i vattnet. Då har den ene mannen fått en kniv i sig, säger Christer Jonsson.

Åtal ska vara väckt senast den 13 augusti.

Mer läsning

Annons