Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt andra hem flyttar ut

Under helgen flyttade föreningen Mitt andra hem ut ur lokalerna i kvarteret Svanen i Nora. Möbler och inventarier magasineras nu i väntan på en ny lokal.
– I bästa fall kan vi vara inne i nya lokaler om tre, fyra veckor, säger initiativtagaren Sebastian Söderqvist.

Annons
Mot nya mål. Sebastian Söderqvist får behövlig bärhjälp av Christoffer von Hebel när M2H flyttar ut från Svanen.

Norabostäder ska bygga om och bygga till kvarteret Svanen. Och när kvarteret ska förvandlas till lägenheter tvingas föreningen Mitt andra hem se sig om efter nya lokaler.

– Det har varit bra lokaler för vår verksamhet, säger Sebastian Söderqvist. Men jag tror att vi kan hitta ännu bättre.

Det blir hur som helst ett litet uppehåll i verksamheten. Nätverket finns förstås kvar, men ungdomarna i föreningen får klara sig utan lokal den närmaste tiden.

Sebastian Söderqvist väljer att se positivt på situationen och menar att man nu, med snart ett års verksamhet i tanken, bättre kan anpassa lokalerna efter intresset hos ungdomarna.

– Vi kan försöka få till en lite mer attraktiv gård nu, säger han. Mycket i ungdomarnas liv kretsar kring bilar och musik så kanske ska vi försöka bli lite rockigare.

Det finns tankar och drömmar om ett garage där ungdomar kan skruva på sina bilar, men Sebastian Söderqvist är öppen även för helt nya idéer.

– Visst är jag det, säger han. Det vore jättekul om till exempel andra föreningar vill bjuda in oss i sina verksamheter.

Att Mitt andra hem för tillfället står utan lokal skulle kunna äventyra verksamheten, men Söderqvist tycker mer att tiden fram till att man kan flytta in i något nytt kan ses som en slags semester.

– Men visst är det många som vill vara hos oss, säger han. Varje kväll har vi 12 till 15 ungdomar och på fredagar kan vi vara uppåt 40 personer.

Mer läsning

Annons