Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna vill fortsätta S-samarbete

Moderaterna är beredda att fortsätta samarbetet med Socialdemokraterna, efter att Vänstern hoppat av.

Annons

– Vi är ganska eniga med S på de flesta punkter och upplever att det finns en vilja och enighet kring att fortsätta samarbetet, säger M-ordföranden Tom Rymoen.

Efter att Vänsterpartiet för en tid sedan hoppade av samarbetet med Moderaterna och Socialdemokraterna, har Moderaternas styrelse utvärderat situationen och kommit fram till att det finns förutsättningar för att fortsätta samarbetet med S.

I ett pressmeddelande listar partiet en rad punkter som partiet kommer verka för i de fortsatta diskussionerna, bland annat valfrihet inom hemtjänsten från och med 2014. Något som dock inte ska tolkas som att modernaterna nu vill införa LOV, enligt Tom Rymoen som inte vill föregripa den utredning i frågan som pågår.

– Det finns andra sätt att samverka med externa aktörer, exempelvis genom vanlig upphandling eller att utöka de sammarbeten med rut-företag som finns i dag, säger Tom Rymoen till NA.

I dag, måndag, ska S och M mötas för att diskutera formerna för ett fortsatt samarbete, bland annat frågan om partiets representation i nämndernas presidier.

– Vi står väldigt nära varandra och har bra förutsättningar för att hitta ett bra samarbete. Nu när vi är två partier är det dessutom lättare att hantera än när vi var tre, eller för den delen sex partier, säger Rymoen.

Mer läsning

Annons