Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mördare ska genomgå psykundersökning

(Uppdaterad) Den 23-årige mannen som åtalats för mordförsöket i Gyttorp och rånmordet på en rumskamrat i Påarp anses skyldig enligt Helsingborgs tingsrätt. Men innan han döms ska han genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Annons
23-åringen fastnade på övervakningskamera inne på Pressbyrån i Uddevalla dagen innan han greps.

I samband med att den 16 dagar långa rättegången avslutades i torsdags förra veckan yrkade åklagarna på att mannen ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning .

Enligt Helsingborgs tingsrätt finns det övertygande bevisning om att 23-åringen gjort sig skyldig till de åtalade gärningarna.

Nu har rätten beslutat att mannen ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning i syfte för att bedöma om det finns medicinska förutsättningar att överlämna honom till vård samt om han begick gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Den mindre undersökning som han genomgick under tiden i häktet visade att han kan ha lidit av en störning både vid själva gärningen och vid undersökningstillfället.

23-åringen står åtalad misstänkt för att ha  skjutit en kvinna i halsen i Gyttorp och  rånmord på en rumskamrat i Påarp i Skåne.

Mer läsning

Annons