Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt bör genomgå undersökning

Den 16 dagar långa rätte¬gången mot 23-åringen som misstänks för mordförsöket i Gyttorp avslutades på torsdagen.Åklagarna yrkade på att mannen ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Annons

23-åringen har under tiden i häktet genomgått en så kal¬lad liten sinnesundersökning.

– Det besked som lämnades där var att det måste göras en stor rättspsykiatrisk undersökning innan man kan komma fram till en påföljd, säger åklagare Hans Harding i Helsingborg.

Tillsammans med sin åklagarkollega Lars Duberg från Örebro har han drivit målet mot 23-åringen. Mannen är misstänkt för att ha mördat sin rumskamrat i skånska Påarp den 9-10 januari 2014 – ett brott han nekar till.

Den 14 januari åkte han sedan till Gyttorp där han sköt en kvinna i halsen. Motivet kan ha varit svartsjuka i båda fallen. Rumskamraten hade skickat en vänförfrågan på Facebook till kvinnan – som 23-åringen betraktade som sin flickvän. Hon hade dock inte den uppfattningen.

Kvinnan träffades i halsen av ett skott, men överlevde.

– Han har medgett att han varit på plats i Gyttorp, hållit i en pistol och tryckt på avtryckaren men att det inte var meningen att skjuta henne, säger Harding.

På tisdag väntas Helsingborgs tingsrätt fatta ett beslut om åklagarnas yrkande.

Mer läsning

Annons