Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte mellan nämnder

En bra diskussion om viktiga frågor som berör många. Så sammanfattar ordförandena det gemensamma sammanträde barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden höll på tisdagen.

Annons
Barn- och utbildningsordförande Anna Magnusson (KD) och socialordförande Helena Vilhelmsson (C) samlade på tisdagen sina nämnder till en historisk gemensam diskussion.

För att diskutera frågor på gränsen mellan socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden höll de båda på tisdagen för första gången ett gemensamt sammanträde.

– Jag tycker att det kändes jättebra. Vi fick i gång en viktig diskussion där många deltog, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Anna Magnusson (KD).

– Jag är tacksam att Anna tog det här initiativet. Våra nämnder har alltid berört delvis samma frågor och det finns behov av gemensamma nämnddiskussioner, säger socialnämndens ordförande Helena Vilhelmsson (C).

Mycket av den informationen från tjänstemännen och de efterföljande diskussionerna kom att handla om missbruk.

– Där har barn- och utbildning huvudansvaret för det förebyggande arbetet medan vi i socialnämnden har huvudansvar för det behandlande. På båda håll går kontona i taket, så det här är jätteviktiga saker för oss att fundera över, säger Helena Vilhelmsson.

Ledde till resultat

Det gemensamma nämndsammanträdet resulterade bland annat i:

– att socialförvaltningen ska skriva ett remissvar på Gerhard Larssons utredning ”Bättre insatser vid missbruk och beroende”.

– att socialförvaltningen ska uppdatera och sprida rutinerna i handlingsprogrammet för kvinnofrid.

– att en politisk arbetsgrupp ska tydliggöra den politiska målnivån när det gäller missbruk, sysselsättning och försörjning.

De båda nämnderna ska också diskutera när och hur de vill träffas igen. Initiativtagaren Anna Magnusson hoppas på två gemensamma nämnder om året.

Mer läsning

Annons