Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möts för att sälja Smedgården

I kväll håller Folkets husföreningen i Nora extra årsmöte för att sälja Smedgården. Köpet går sedan igenom så snart en detaljplan finns för bostadsbyggande.

Annons

– Vi har inte råd att rusta Smedgården så mycket som behövs, utan vi vill sälja för att få pengar till att satsa på Folkets park. Vi har haft en lång dialog med Norabostäder. Nu har vi fått ett förslag till köpeavtal och det är det som ett extra årsmöte måste ta ställning till, berättar Anders Israelsson från Folkets husföreningen.

Han säger att styrelsen till största del varit beredda att acceptera det förslag de fått, men att man diskuterat mycket bland annat för att hjälpa dem som använt Smedgården att hitta nya lokaler.

– De flesta av våra hyresgäster har redan sökt sig till nya lokaler, eftersom de vet att vi vill sälja. Men Norabuggarna har haft svårt att hitta en bra danslokal och PRO har haft svårt att hitta en tillräckligt stor lokal för sina möten, säger Anders Israelsson.

I det avtalsförslaget från Norabostäder finns en klausul om att köpet inte går igenom förrän det finns en giltig detaljplan som tillåter bolaget att bygga de bostäder som gör att företaget vill köpa fastigheten. Norabostäder har beställt en ny detaljplan från BMB, när den är klar ska den kommuniceras, ställas ut och gå upp till beslut i kommunstyrelse och fullmäktige.

– Det handlar inte om någon stor förändring. Men vi kommer att ha ett möte under september med dem som äger fastigheterna runt omkring för att berätta om vad det är vi tänker göra. Kanske vill de passa på att göra något med någon av sina fastigheter samtidigt, säger Eija Ahonen Pettersson (M), ordförande i Norabostäder.

– För oss är det här ett spännande projekt som vi ser fram emot att få genomföra.

Mer läsning

Annons