Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mp hoppar av minoritet

Miljöpartiet lämnar alla sina poster i nämnder och styrelser i Nora och sällar sig därmed till de partier som ifrågasätter den styrande minoriteten. Orsaken är att Mp anser politisk legitimitet för minoritetsstyret saknas.
-  Det är dags nu att det bildas en stabil majoritet som kan fokusera på och driva utvecklingen av kommunen framåt, säger Monika Aune, ordförande i Mp.

Annons

Miljöpartiet har varit ett av fyra partier som för ett par veckor sedan valde att bilda ett minoritsstyre i Nora kommun. Samarbetet mellan Miljöpartiet, Folkpartiet, Moderaterna och Centern har dock kritiserats från olika håll då man endast haft elva av kommunfullmäktiges 35 röster.

-  Med endast elva mandat bakom sig kan de styrande partierna knappast säga att man har folkets röst med sig, menar Monika Aune.

Miljöpartiet har ingått i den styrande sexpartisamverkan sedan maktskiftet i januari 2011 och syftet har varit att driva en grön politik tillsammans med de övriga partierna.

-  Partiet har framgångsrikt drivit flera hjärtefrågor, säger Monika Aune. Det handlar exempelvis om mottagandet av ensamkommande flyktingbarn, politikerpensionerna samt inrättandet av kulturskola i kommunen.

Mp hoppas nu att initiativ från de större partierna kommer att skapa en stabil majoritet i Nora.

-  Vi är naturligtvis beredda att fortsättningsvis ta ansvar för styrningen av Nora och det borde finnas förutsättningar för olika former av politisk samverkan över blockgränserna. Nuvarande situation är ohållbar och vi är övertygade om att Nora behöver en stark majoritet.

Mer läsning

Annons