Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP vill att samverkan om idrottshallar utreds

Miljöpartiet vill att eventuella samordningsvinster med grannkommuner vägs in i utredningen om hur kommunens framtida idrottsanläggningar kan organiseras.

Annons

Det var 2013 som Monika Aune (MP) i en motion föreslog att kommunen även jämför miljömässiga och ekonomiska effekter av att samverka med närliggande kommuner och deras befintliga anläggningar istället för att bygga nytt eller rusta anläggningar i Nora. Och att miljöeffekterna av samordnade kollektiva resor till idrottsanläggningar i grannkommuner kontra biltransporter till anläggningar i Nora kommun utreds.

I maj 2014 bestämde kommunfullmäktige att alla framtida idrottsanläggningar ska ligga på Hagbyområdet. I samma beslut klubbades att omklädningsrummen på Norvalla renoveras. Något mer detaljerat beslut i frågan togs ej.

Aunes motion behandlades i kultur- och fritidsnämnden i oktober 2014. Tillförordnad kultur/fritidschef Susanne Karlsson lämnade då sitt utlåtande i frågan. Samverkan med grannkommuner och deras idrottsanläggningar ansågs ej som ett troligt alternativ då det redan är fullbokat i idrottshallar såväl i Nora som i till exempel Lindesberg. Och kollektivtrafiken är anpassad efter skolgång och arbete, alltså dagtid.

I november föreslog kommunstyrelsen att fullmäktige, som behandlar ärendet den 18 mars 2015, ska avslå motionen.

Mer läsning

Annons