Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket arbete bakom marken

Med 350 knallar och 40 000–50 000 besökare är Noramarken en jätteapparat med mycket arbete bakom. Föreningarna har nu fått allt större betydelse när köpmannaföreningen tagit över.

Annons
Ställer upp. Föreningarna betyder allt mer för Noramarken. Kjell Söderlund och Curt-Eric Hermansson för Nitro Nora BS är korvgubbar, och korvkunden heter Mats Karlsson.

Föreningarna och Noramarken lever i en sort symbios. Den ena kan knappt vara utan den andra.

– Utan föreningarna skulle Noramarken inte fungera, säger Kjell Söderlund i Nitro Nora BS.

Han och klubbens ordförande Curt-Eric Hermansson är korvgubbar under Noramarken.

– I år har vi två korvvagnar, två lottkiosker, servering vid Karlsängsskolan, ett chokladhjul plus att vi är med parkeringspoolen, förklarar Curt-Eric.

Det är minst 100 medlemmar i klubben som jobbar under marknaden.

Det är första året som köpmannaföreningen ansvarar för marknaden på uppdrag av kommunen. Och köpmannaföreningen har lejt in en rad andra föreningar som sköter det mesta. Däribland fiskeklubben.

– Det är första året som vi är med som funktionärer, berättar Nils Lovén i fiskeklubben.

De hjälper knallarna tillrätta, och började redan på fredag eftermiddag för att fortsätta klockan fem på lördagens morgon.

– Vi måste veta allt, var vatten finns, toaletter, parkeringar, förklarar han.

Men det har gått bra, tycker han, och inga problem att få med 18 medlemmar som jobbar i dubbla pass. Bland andra föreningar som jobbar är atletklubben som byggt bord och bollklubben som kommer att städa upp efteråt. Därtill kommer parkeringspoolen med en mängd föreningar som hjälps åt att sköta parkeringarna, och veteranjärnvägen som sköter tågtrafiken.

Noramarken drar våldsamt många besökare, runt 40000-50000 personer.
Föreningarna ställer upp och jobbar som funktionärer, här Nils Lovén, Nora Gyttorps fiskeklubb som får svara på många olika frågor från knallarna.

Mer läsning

Annons