Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturfoto i fokus på Bryggeriet

Sommarutställningen ”Selected walls” på Bryggeriet i Nora innehåller naturfotografier. 18 fotografers bilder ställs ut, från pionjären Bengt Berg till dagens mer gränsöverskridande fotokonst.

Annons

För första gången på 70 år kommer fotografen och ornitologen Bengt Bergs bilder att visas på en utställning tillsammans med många andra svenska fotografer. Utställningen ”Selected walls – naturinspirerat fotografi” har vernissage på torsdag kväll.

En dröm i uppfyllelse

Norafotografen Roine Magnusson, som är en av initiativtagarna till utställningen, berättar att det här är en dröm som gått i uppfyllelse. Han och hans kollega fick i uppdrag av Bengt Bergs son, Jens Berg, att digitalisera hela hans fars fotoskatt.

En idé föddes

Arbetet gav dem idén att göra en utställning med bilderna. De ville också passa på att visa den svenska naturfotografins utveckling från pionjärerna Bengt Berg och Svante Lundgren fram till de klassiska naturfotograferna, för att sedan ta steget till den mer gräns-överskridande fotokonsten där naturen finns med men inte alltid spelar huvudrollen. Syftet med utställningen är att visa naturfotografiets utveckling när det gäller bilduttryck och hur teknikutvecklingen har influerat och förändrat bildskapandet.

Samtida fotokonstnärer

Vid sidan av Bengt Bergs och Svante Lundgrens fotografier hänger bilder av de samtida fotokonstnärerna: Magnus Elander, Roine Magnusson, Ann Eringstam, Jessica Silversaga, Anders Geidermark, Hans Strand, Jan Gran, Agnes Thor, Annika Holmér, Stina Törner, Jan-Peter Lahall, Kerstin Wagner, Lisa Landberg, Hendrik Zeitler, Jan Lindahl och Brutus Östling.

Mer läsning

Annons