Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nobina har sagt upp avtal om busstrafik

Företaget Nobina har sagt upp avtalet med Länstrafiken om kollektivtrafiken i Nora och Hällefors. 50 busschaufförer berörs.

Annons
Nobina har sagt upp avtalet med Länstrafiken om busstrafiken Nora och Hällefors från augusti 2014. Som orsak anges lönsamhetsproblem.

Igår, onsdag, fick de anställda på Nobina i Nora och Hällefors beskedet från Nobinas ledning att företaget har sagt upp avtalet om trafiken i Nora och Hällefors från augusti 2014. Avtalet sägs därmed upp i förtid.

Det är lönsamhetsproblem som gör att Nobina har sagt upp avtalet med Länstrafiken.

- Vi har tillsammans med Länstrafiken försökt hitta ekonomiska förutsättningar för att bedriva kollektivtrafiken Nora-Hällefors men inte lyckats, säger Tex Kihlström, områdeschef på Nobina.

Vad som sker med chaufförerna som jobbar i Nora och Hällefors är oklart. Nobina ska lägga nytt anbud på trafiken i Nora-Hällefors när avtalet ska förhandlas på nytt.

- Om vi inte får ett nytt avtal måste vi varsla de anställda. Kanske måste vi varsla en del även innan avtalet 2014 går ut också, säger Kihlström.

En omförhandling ska ske vilket öppnar upp för andra bolag att lägga anbud på trafikavtalet för Nora och Hällefors.

- Nu vill vi ha ett möte med Länstrafiken med krav inför den nya upphandlingen, bland annat kräver vi ett övertagande av personal vid upphandling för det bolag som får avtalet, säger Clas Hellsing, ombudsman på fackförbundet Kommunal.

Inga varsel har som sagt lagts men oron hos de anställda är stor, framhåller Hellsing.

Nobina har även avtal för regiontrafik och stadstrafiken i Örebro men detta berörs inte av det som nu skett.

Mer läsning

Annons