Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora Atletklubb tog brons på lag-SM

I helgen avgjordes lag-SM i bänkpress och styrkelyft för de fyra bästa lagen i Sverige. Nora AK deltog för andra året i rad och tog en välförtjänt bronsmedalj.

Annons
SM-lyftare. Från vänster Sundsvalls AK (silver), Sundbybergs TK (guld), Nora Atletklubb (brons), Södertälje AK (fyra). Foto: Privat.

NORA/KÖPING. Nora Atletklubb kom på tredje plats i elitserien och kvalificerade sig till lag-SM i styrkelyft. Det gick bra och NAK lyfte till sig bronsplatsen efter Sundbyberg och Sundsvall och slog förra årets tvåa Södertälje. Klubbens veteranlag har tidigare vunnit elitserien tre år i rad och trenden håller i sig att Nora AK tillhör sverigetoppen trots sin lilla storlek i sammanhanget.

Jonas Telégin tävlade nu på lag-SM för första gången tillsammans med Tommy Johansson och Jan Pettersson. P-O Larsson var skadad och hjälpte istället till med coaching. Laget fick ihop sin högsta poäng någonsin.

Alla lyftare i Nora Atletklubb gjorde bra ifrån sig individuellt och lyfte stabilt. Jonas fick ihop sin högsta vikt sedan 2012 och Jan Pettersson som för dagen tävlade i en tyngre viktklass hade en lyckad dag och ökade på sitt personbästa med hela 15 kg.

Närmast väntar nu vinter-SM i Örebro i slutet av januari då klubben tävlar individuellt i styrkelyft och bänkpress.

Resultat (knäböj-bänkpress-marklyft=sammanlagt)

Jonas Telégin 220+135+230=585 kg

Tommy Johansson 285+210+240=735 kg

Jan Pettersson 270+225+290=785 kg.

Mer läsning

Annons