Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora för fortsatt samverkan

Norapolitikerna vill behålla BKT och BMB som i dag. Det framgår av det yttrande som kommunstyrelsen antagit för fortsatt samverkan i Bergslagen.

Annons

I mars i år presenterades en utredning där man tittat på hur kommunerna i norra länsdelen samarbetar i Bergslagens miljö- och byggförvaltning samt Bergslagens kommunalteknik. Utrendingen föreslog bland annat att BKT som kommunalförbund läggs ner och ombildas till en gemensam nämnd.

Det förslaget har i dag inget stöd hos kommunstyrelsen i Nora.

– Vi vill behålla BKT i dess nuvarande form. BMB vill vi ha kvar som en gemensam nämnd, även om vi kan tänka oss att inordna förvaltningen som en avdelning i Lindesbergs kommuns tillväxtförvaltning, säger kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson, S.

Flera politiker i kommunstyrelsen i Nora uttrycker en frustration över en tunn utredning utan vare sig kostnadskalkyler eller konsekvensbeskrivningar.

– Det går inte att se på vilka grunder utredaren lämnat sina förslag. Då känns det inte så seriöst att diskutera, säger Helena Vilhelmsson, C.

Utredningen och dess förslag ska behandlas i alla fyra kommunerna under maj. Om ett par veckor ska sedan kommunchefer och kommunstyrelseordföranden diskutera hur kommunerna ska gå vidare med dessa samarbeten .

Mer läsning

Annons