Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora förbereder sig för fler flyktingbarn

Nu förbereder sig Nora kommun på att ta emot fler flyktingbarn. Barn- och ungdomsutskottet hade på sitt första möte uppe frågan om ensamkommande flyktingbarn.

Annons

– Migrationsverket har flaggat för att vi kommer att få betydligt fler barn än vad vi skrivit kontrakt med dem om, och då behöver vi titta på vad vi har för möjligheter att ta emot barnen, hur vi har med skolgång och plats där man kan bo, förklarar Camilla Andersson Larsson (V), ordförande.

Nora har en överenskommelse med Migrationsverket att ta emot 15 ensamkommande barn och ungdomar som söker asyl. Boendet på Dalgården i Gyttorp är nu så gott som fullt, berättar hon.

Förvaltningschefen har fått i uppdrag att ta fram direktiv kring mottagandet av fler ensamkommande flyktingbarn, förklarar Camilla Andersson Larsson.

– Vi vill undvika externa placeringar där vi får betala för att man ska ta emot dem i någon annan kommun eller något privat boende. Vi vill gärna ha barnen här på hemmaplan och göra det så bra som möjligt att integrera dem här i Nora, och se dem som en tillgång.

Mer läsning

Annons