Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora har fullgott alternativ

Nora har redan ett fullgott alternativ till musikskola. Det är socialdemokraternas svar på alliansens vallöfte om en kommunal musikskola efter borgerlig valseger.

Annons

- Vi gjorde ett vägval för fem år sedan när vi anställde sex stycken kulturpedagoger som jobbar inom skola och förskola och ger alla Noras elever tillgång till undervisning i musik, dans, drama, bild och media. Samtidigt fattade vi ett beslut om Ung Kultur i Nora där vi genom studieförbunden med kommunalt bidrag ger eleverna möjlighet att fortsätta med de här aktiviteterna på sin fritid, säger Svenerik Nykvist (S).

Han anser att den verksamhet som redan bedrivs i Nora är ett fullgott alternativ och att någon ny kommunal musikskola inte behövs.

- Att starta en kommunal musikskola skulle kosta flera miljoner och hur tänker alliansen finansiera det? frågar han sig.

- En musikskola kostar pengar så den blir inte öppen för alla. Dessutom vill vi att alla konstnärliga uttryck ska lyftas fram, inte bara musiken, säger Svenerik Nykvist.

Under våren har 150 elever deltagit i studieförbundens kulturundervisning i Nora, 54 elever har dessutom använt sig av en rabatt som kommunen ger eleverna på Musikbryggeriet.

Mer läsning

Annons