Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora Rådhus i "krismöte" om destilleriet

Bergslagens Destilleri AB ligger efter med fyra hyror, sammanlagt uppemot 400 000 kronor. Kommunens moderbolag Nora Rådhus ser allvarligt på läget och har hållit extra styrelsemöte.

Annons

NORA. Alla politiska partier är representerade i moderbolaget och ledamöterna har fått en genomgång av situationen.

– Vi måste vara uppdaterade så att vi på bästa sätt kan skydda de värden som finns i dotterbolagen. Vi har ett ansvar för vad som händer där också. Det är väldigt stora pengar investerade och vi vet inte hur det här kommer att utvecklas, förklarar Håkan Kangert (M) ordförande.

Bland politikerna i Nora Rådhus finns en klar oro över läget, menar Håkan Kangert.

– Det finns scenarier här som inte alls är lustiga och som vi helst inte vill se. Det är omöjligt att veta vad som kommer att hända med Bergslagens Destilleri, men det går ju inte fortsätta att inte betala hyrorna.

Till sitt ordinarie möte i maj kommer ledamöterna i Nora Rådhus att fundera på olika handlingsvägar inför ett eventuellt beslut om direktiv till Nora Fastigheter.

– Vi måste ta ställning till olika scenarier och vad som är bäst för bolaget, förklarar han.

Uthyrningen

Destilleriet hyr av det kommunala dotterbolaget Nora Fastigheter som rustat och byggt om lokalerna för över 20 miljoner kronor.

Kontraktet är på 25 år och månadshyran på drygt 90 000 kronor.

Till kronofogden har två av de fyra förfallna hyrorna gått. Där har destilleriet också över 400 000 i skulder till andra fordringsägare.

Mer läsning

Annons