Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora ska fyllas med kammarmusik

Under fem dagar med start på lördag kommer Nora att fyllas av kammarmusik. För andra året arrangeras Nora kammarmusikfestival.

Annons
Andra året. Katarina Andreasson, konsertmästare i Svenska kammarorkestern och professor på Musikhögskolan, startade kammarmusikfestivalen i Nora förra året.

Klockan 18 på lördag, den 14 juni, spelar Svenska Kammarorkestern verk av Felix Mendelssohn och Antonín Dvorák i Nora kyrka, dirigent är Thomas Dausgaard. På söndagen kommer Wirénkvartetten till Nora kyrka. De bjuder bland annat på verk av Dag Wirén, Joseph Haydn och Antonín Dvorák.

Måndag, tisdag och onsdag blir det konserter på lunchen i kyrkan. Vid dessa konserter ingår en smörgås med kaffe i biljetten. Måndag den 16 juni spelar den portugisiska pianisten Teresa Palma Pereira klockan 12.12. Hon framför verk av Richard Wagner, Robert Schumann, Sergej Rachmaninov och José Vianna da Motta. På tisdagen spelar Göteborgs Blåskvintett verk av Paul Hindemith, Foerster och Jean Françaix. Och på onsdagslunchen blir det Lunchorgel med Marie Nordenmalm.

På måndagskvällen spelar trion Dubé-Fhager-Norrefalk på Nora stadshotell, samtidigt som åhörarna äter middag. Och klockan 19 på tisdagen blir det körkonsert i Nora kyrka med Greenwich Academy Madrigal Singers från Connecticut i USA.

Kammarmusikfestivalen avslutas onsdagen den 18 juni med konsert med Katarina Andreasson, Marie Nordenmalm, Helena Nyman-Panofsky, Sebastian Wagner och Geoffrey Cox.

Mer läsning

Annons