Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norabo får fängelse efter dödsolycka 

Den 50-årige Norabo som körde i diket på E20 med åtta passagerare i en liten Peugeot har dömts till fängelse.

Annons

Föraren döms för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, vårdslöshet i trafik samt grovt rattfylleri.

Det var den 15 juni förra året som 50-åringen satte sig bakom ratten på en liten bil för att köra från Arboga till Eskilstuna. I framsätet bredvid honom satt en person, i baksätet fem personer och i bagaget ytterligare två. Västmanlands tingsrätt har haft svårt att ens få den åtalade mannen att gå med på antalet passagerare, men slår fast att det på olycksplatsen fanns nio personer vid bilen och att de andras vittnesmål bekräftar uppgiften.

Bilen gick av vägen vid Granhammar i Kungsörs kommun, slog runt och blev liggande på sidan i diket. De två passagerare som färdades i bagageutrymmet kastades ut och en av dem skadades så svårt att han avled på sjukhus några timmar efter kraschen.

Västmanlands tingsrätt konstaterar att förarens berusningsgrad, hans blodprov visade på 1,66 promille alkohol, varit starkt bidragande till olyckan. Rätten konstaterar att han kört bilen trots att bakluckan inte varit stängd ordentligt och att han rimligen känt till exakt hur många personer som åkte med honom - men att han struntat i det.

Förutom fängelse i ett år och åtta månader döms han också att betala skadestånd till modern till den avlidne passageraren med 25.000 kronor.

Mer läsning

Annons