Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norabon Sandra startade insamling för branddrabbade familjen i Gyttorp – ”Jag vill göra något för familjen”

Nu har Norabon Sandra Lind startat en insamling på Facebook för den småbarnsfamilj som drabbades av husbranden i Gyttorp.

Annons

Det var under torsdagen som huset brann ned till grunden. Ingen människa kom till skada, men däremot blev en hund innebränd. Sandra Lind är nära vän med den branddrabbade småbarnsfamiljen.

– Att det brann fick jag reda på ganska snart. Jag tycker att det är så hemskt, och kände att jag ville göra nånting, berättar hon.

Efter villabranden i Gyttorp i går torsdag har nu Norabon Sandra Lind startat en insamling för att hjälpa den branddrabbade familjen.

Så efter att ha varit i kontakt med familjen och fått okej startade hon insamlingen på sin egen sida på Facebook och i gruppen för grannsamverkan för alla i Nora kommun.

– Det finns ju inget som kan ersätta det som försvunnit, men det är nånting som kan underlätta läget lite i alla fall, och då valde jag att starta den här insamlingen, berättar Sandra.

Och gensvaret har varit stort, det är många som vill hjälpa till.

– Det är jättemånga som hört av sig om barnkläder, leksaker, kläder de till vuxna och även swishat pengar, jag blir så rörd att folk verkligen ställer upp för varandra när det gäller. Jag vet inte hur det är med försäkringsbolag och allting sånt, men allt tar ju alltid sån tid. Och då känner jag att om de kan få barnkläder och så nu och även pengar så är det jättebra. Att så många vill hjälpa till är jättefint tycker jag.

Sandra kommer också att vara vid idrottshuset i Nora lördag kl 12-13 för att ta emot om någon vill skänka något.

► NA direktsände från den allvarliga branden:

Mer läsning