Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norabostäder ger sig

Norabostäders nya styrelse gör helt om och släpper den långa tvistefrågan om Gullvivetomten i Nora. Det överklagande som ligger hos förvaltningsrätten dras nu tillbaka.
– Vi skulle förstås inte lagt ned så här mycket energi på ett ärende där vi inte ens äger marken, säger Norabostäders ordförande Eija Ahonen Pettersson (M).

Annons

Det blir ingen fortsatt tvist om nybyggnation på den gamla Gullvivetomten i Nora. Norabostäder nya styrelse har enigt beslutat sig för att tänka om och lägger nu planerna helt på is.

– Vi har betydligt viktigare projekt än detta att jobba med, säger Eija Ahonen Pettersson.

– Som jag ser det finns det ingenting att vinna på fortsätta denna tvist och jag ser det som något positivt att vi kan backa i en fråga som den här.

Marken ägs av Skanska och denna entreprenör var också villig att uppföra fyra huskroppar i två våningsplan av så kallade lågenergikaraktär. Bygglov söktes och beviljades, men överklagades av Göran Carlsson, som äger fastigheten intill. Göran Carlsson hade inget emot att tomten exploaterades, men hade detaljinvändningar mot hur de fyra huskropparna skulle uppföras. Carlsson fick också rätt i förvaltningsdomstolen men Norabostäders förre vd Thomas Hjelmqvist valde att fortsätta tvisten i stället för att förhandla med Carlsson.

För Norabostäders styrelseordförande Eija Ahonen Pettersson har tvisten om Gullviveprojektet flera bottnar.

– Hela projektet har ju behandlats fel av både Norabostäder och BMB, säger hon. Dessutom menar jag att det här har varit en felaktig behandling av en kommuninvånare. Den har hållit på alldeles för länge.

Göran Carlsson säger att Norabostäder ska ha heder för att man agerar som man nu gör.

– Det visar att Norabostäder tagit sitt förnuft tillfånga, säger han.

– Jag är förstås glad över det här beskedet, men i sak gör det ingen skillnad. Jag har ingenting emot att tomten exploateras och det har jag sagt hela tiden, men det måste ju gå till på rätt sätt.

Mer läsning

Annons