Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noralärare åker till USA för att inspireras

Jerker Porat, lärare i Nora, åker till USA på en skolutforskarresa. På na.se bloggar han om resans tema, 21st Century Skills.

Annons

Han är lärare, IT-pedagog och skolutvecklare i Nora kommun. På söndag åker Jerker Porat till USA för att lära sig mer om lärandet.

– Jag har fått sådana här inbjudningar tidigare och nu passar det verkligen bra, både tidsmässigt och ekonomiskt, säger Jerker.

Men att det ligger rätt i tiden handlar inte bara om hans eget schema.

– I de skolmätningar som görs ser man hur många kommuner i Örebro län har en negativ trend. Det kan bero på att andra kommuner satsar mer på skolan just nu, och på andra sätt.

Jerker berättar

att han genom skolutforskarresan hoppas kunna bidra med idéer om hur undervisningen kan anpassas till en modern och tidsenlig nivå.

– Det handlar inte om att kopiera det de gör, det handlar om att hämta inspiration och influenser. Vi lever i en internationaliserad värld där avståndet mellan människor aldrig varit kortare, det bör skolan utnyttja.

På resan ska

han besöka skolor i New York och lyssna på föreläsare i Seattle.

– Temat i skolorna och hela resan är 21st Century Skills, säger Jerker och förklarar att det handlar om förmågor man tränar på vägen mot målen i kursplanen.

– Förmågor som arbetsgivare söker efter idag. Förr låg fokus på det repetitiva, statiska, idag behöver man vara mer dynamisk, säger Jerker.

Mer läsning

Annons