Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norapartiet vill byta ut moderat

Efter turerna med Norabostäders hemförlovade vd Thomas Hjelmqvist har den första sprickan i den nya politiska majoriteten i Nora uppkommit. Nu vill Norapartiet att Norabostäders styrelseordförande Eva Turesson (M) byts ut.

Annons

– Vi har ett problem, men jag ser det inte som en spricka, säger kommunalrådet Tom Rymoen (M).

Fortfarande råder oklarheter varför Norabostäders vd är hemförlovad, men i den nya politiska majoriteten råder febril aktivitet.

På tisdagskvällen skickade Norapartiet en anmodan till Moderaterna och Tom Rymoen om att entlediga Norabostäders nya ordförande Eva Turesson.

– Jag blir förvånad över det här, säger Rymoen. Jag skulle önskat att man valt en annan väg när man agerade. Men det här får stå för Norapartiet.

15 namn mot Turesson

Tom Rymoen har försökt hitta en lösning på ärendet ända sedan problemen kring Norabostäder blev aktuella i samband med ett styrelsemöte i slutet av förra veckan. Men sent på tisdagskvällen fick Rymoen ett mejl från Norapartiet där 15 undertecknare krävde Eva Turessons avgång som ordförande.

– Vi har försökt lösa det här, men kontentan blev tydligen det här mejlet där man vill att Eva Turesson entledigas.

Bakgrunden är, som Tom Rymoen sagt tidigare, att Norabostäder visat en ovilja att acceptera de styrmodeller den nya majoriteten vill använda.

– Det här är förstås inte bra, men vi är nya på de här positionerna och vi gör alla våra dikeskörningar, säger han.

Febril aktivitet

Aktiviteten i Tingshuset i Nora var febril under hela onsdagen och ett extra möte mellan företrädare för de sex styrande partierna är planerat till onsdagskvällen. Även Moderaterna kommer under onsdagen att sammankalla till ett internt möte.

– Trots det som nu hänt ser jag inte det här som någon spricka mellan majoritetspartierna, säger Rymoen. Det här handlar om en liten men känslig detalj. Men den här aktuella frågan måste lösas och jag är beredd att se till att vi får en lösning redan under onsdagskvällen.

Mer läsning

Annons