Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norvalla nyrenoverat för 2,2 miljoner

Förra nyårshelgen vandaliserades omklädningsrummen vid Norvalla svårt. Under hösten har lokalerna renoverats. På lördag öppnar de för allmänheten.

Annons
Skinande nytt. Kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson (S) visar runt i de nyrenoverade lokalerna. Lite småfix återstår innan de öppnar på lördag.

I samband med att lokalerna skulle återställas efter skadegörelsen passade man på att göra en mer omfattande upprustning.

– Huset är byggt 1979 och sedan dess har det inte skett någon större renovering, säger kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson (S).

2,2 miljoner har rusten kostat. Det är pengar som avsattes i kommunens investeringsbudget. Något större bidrag från försäkringsbolagen är antagligen inte att vänta, enligt Solveig Oscarsson.

– Det blir i så fall bara en bråkdel eftersom värdet räknas ner med åldern.

Planlösningen är densamma som tidigare.

– Men allt ytskikt är utbytt. VVS, bastu och ventilationssystem är nytt, säger Inger Multanen, kommunstrateg.

Lokalen har tidslås och ska som tidigare vara öppen för allmänheten.

– Det har varit så i alla år och vad jag vet så är det inte varit mycket som har förstörts. Det har behållts bra och varit uppskattat, säger Inger Multanen.

Nästa steg blir att se över byggnaden utvändigt. 600 000 kronor har avsatts för att rusta fasad och tak.

Polisutredningen kring skadegörelsen har kört fast i brist på tips från allmänheten.

Etapp 2. Nästa steg i renoveringen blir att se över byggnadens fasad och yttertak. Takarbetet väntas dra i gång i vår och fasaden senare under året.

Mer läsning

Annons