Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Vårterrängen i gång

På Norvalla samlades på måndagskvällen 75 barn och ungdomar till start vid första deltävlingen i Vårterrängen. Nu hoppas arrangörerna på ännu fler i kväll.

Annons
Full fart. Flickor 06 springer in i första kurvan efter start på sitt 300 meter långa lopp med Emyeli Fengsrud i täten.Bild: Malin Eriksson

– I de yngsta klasserna, med förskolebarn, brukar vi ha fler deltagare. Men de kanske blev skrämda av regnet som kom någon timme innan start i måndags, säger Anna Nordlund från IFK Nora.

Klasskampen

Bland skoleleverna var deltagarna fler. Klasskampen där den skolklass som har störst andel deltagande i Vårterrängen vinner 5 000 kronor till klasskassan lockade elever från ett par olika skolor. I den åttondeklass som deltog från Karls-ängskolan saknades bara två elever vid första deltävlingen.

Inte för sent att vara med

– Men här hoppas vi på ännu fler klasser till de kommande deltävlingarna, än är det inte för sent att vara med och fajtas om pengarna. Det handlar inte om vem som springer snabbast, utan om att så många som möjligt deltar, säger Anna Nordlund.

Vårterrängen genomförs måndag och onsdag kväll under de tre första veckorna i maj, med första start klockan 17.30.

Mer läsning

Annons