Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu bildar S och V majoritetsstyre i Nora

Nu är det bestämt, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet bildar ett rött majoritetsstyre i Nora kommun.

Annons
Nu kliver V in i styret i Nora igen. På bilden David Stansvik (V) och Camilla Andersson Larsson (V) i valrörelsen i höstas.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har stor samsyn gällande politiken för mandatperioden och förhandlingarna har framförallt handlat om hur samverkan ska se ut i praktiken, skriver Gerd Erlandsson (S) och David Stansvik (V) i ett gemensamt pressmeddelande som gick ut nu på fredagsmorgonen.

I pressmeddelandet står också: "Noras invånare har visat att man vill ha en vänstermajoritet och vi kommer omedelbart att se till att beslutet om LOV rivs upp samt se till att inga vårdplatser köps av det riskkapitalägda vårdbolaget Attendo. Vi kommer att arbeta för att verklig valfrihet tillämpas inom den kommunala omsorgen och att barnomsorg finns under tiden familjerna behöver den, exempelvis under kvällar och helger. Vi kommer att se till att korttidsplatser finns för våra gamla och svaga."

Andra punkter som lyfts fram i pressmeddelandet är att ungdomar ges möjlighet till en meningsfull fritid, att barn får rätt till läxhjälp, inte bara de med föräldrar som kan betala och att avveckla bolaget Nora Rådhus AB.

"Vi kommer driva frågan om bättre och billigare kommunikationer till Örebro och Lindesberg, vi kommer att aktualisera frågan om kollektivtrafik till Karlskoga", skriver Stansvik och Erlandsson vidare.

S och V säger nu att de lovar ”Ett bättre Nora. För alla i en kommun som inte är till salu”.

Idag klockan 11.30 har S och V kallat till en gemensam pressträff i Tingshuset.

I kommunvalet i september i år fick Socialdemokraterna 14 mandat och Vänsterpartiet 4. Det ger S och V tillsammans 18 av de sammanlagt 35 mandat som tilldelas kommunfullmäktige.

Gerd Erlandsson (S).
David Stansvik (V).

Mer läsning

Annons