Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det säkrare för eleverna

Om några veckor förbättras trafiksituationen utanför Järntorgsskolan avsevärt i samband med skoldagens början och slut.

Annons
Hörnläge. Här i norra hörnet av Järntorgsskolans skolgård byggs en ny avlämningsslinga för föräldrar som hämtar och lämnar barn med bil.

Trafiksituationen utanför Järntorgsskolan har i många år varit kaosartad i samband med att föräldrar ska lämna och hämta sina barn med bil. Det har helt enkelt saknats parkeringsplatser, och många bilar har stannat efter gatan även där detta är förbjudet.

Nybyggd slinga

Men nu byggs en avlämningsslinga mitt emot OK/Q8, en slinga som beräknas vara klar att ta i bruk om tre veckor.

– Det här ska ge en tryggare och säkrare miljö för de barn som kommer med bil till skolan, säger Michael Gustavsson, fastighetschef på Norabostäder.

Återställer gården

– Det kommer att bli jättebra. Vi tvingas ta lite av den mark där det tidigare varit en bollplan, men det kommer att bli en ny bollplan med grus, belysning och staket där.

Under sommaren har Norabostäder monterat tillbaka de lekredskap som funnits i lager för att försöka återställa skolgården efter ombyggnaden av skolan.

Multiarena

Förhoppningen är att det så småningom ska finnas pengar att genomföra ännu en del av de planer som funnits för skolgården.

– Bland annat jobbar vi för att få loss pengar till en multiarena med en enkel konstgräsplan där den stora fotbollsplanen är i dag, säger Michael Gustavsson.

Mer läsning

Annons