Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar resan för fotbollsdamerna

Målet är nått. Nu har Nora Pershyttan BK ett damlag. Nästa mål är att laget ska etablera sig som ett starkt division 3-lag.

Annons
Äntligen igång. Tre gånger i veckan träffar lagledare Morgan Eriksson och tränare Henrik Wall tjejerna i NPBK:s nya damlag för träning.

När dotterns flicklag stod utan tränare gick Morgan Eriksson in och tog över. Han hade aldrig spelat fotboll själv, därför blev det viktigt att driva träningen som ett projekt med ett tydligt mål.

– Jag sökte och fick pengar för att jobba mot att våra tjejer skulle kunna bli basen i ett nytt damlag 2015. Nu är vi där. Det känns gott!

Morgan Eriksson berättar att han jobbat mycket med sociala delar, med respekt och laganda, men att det är tjejerna som har gjort det tunga jobbet, både där och på plan.

– Nu börjar vi om. Vi har satt ett nytt treårsmål. Det är att damlaget ska vara ett etablerat division 3-lag 2017.

Morgan Eriksson fortsätter som lagledare för det nya damlaget. Tränarskapet tog Henrik Wall över i samband med gårdagens träning.

Framåt kommer NPBK att jobba mycket med flicklagen under damlaget. Det gäller att se till att det kommer spelare underifrån som är sugna på att kliva uppåt.

– Vi har även bjudit in fyra äldre tjejer, som var med när förra damlaget lades ner, att provträna med oss. De skulle kunna tillföra mycket, men ingen av dem har sagt ja eller nej till spel ännu.

Tillsammans ser damlaget och ledarna fram emot en spännande vår.

Ny tränare. I höstas satt han med under en del inomhusspel för att lära känna laget, men först nu börjar Henrik Walls nya tränaruppdrag för NPBK:s damer.
NPBK:s nya damlag tränar tre gånger i veckan, varav en på konstgräs i bollhallen i Lindesberg.
Morgan Eriksson
Henrik Wall

Mer läsning

Annons