Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan Trängbo camping utökas

Efter lång diskussion i fullmäktige blev det klart att detaljplanen för området kring Trängbo ändras. Utökning av Trängbo campingplats blir möjlig.

Annons

Alla är egentligen överens om att Nora kommun behöver fler campingplatser och utvecklad turism. Striden i kommunfullmäktige kom att handla om detaljplanen, som måste ändras om Trängbo campingplats ska utökas. Här bjöd Pia Maria Johansson (LPO) hårt motstånd.

– Fattar vi beslut i dag kommer detaljplanen med stor sannolikhet att överklagas. Då kan inget göras, arbetet stannar upp, säger Pia Maria Johansson som anser kommunen först måste bli överens med grannar till Trängbo och att återremiss därmed är enda vägen.

– Vi har haft god dialog med närboende, men har olika uppfattningar. Vi har lyssnat men inte kunnat tillmötesgå kraven till hundra procent. Enskilda personer kan drabbas då vi ansvarar för en helhet, säger Camilla Andersson Larsson (V) som inte tror samtalen ned närboende till Trängbo camping kommer längre.

Tom Rymoen (M) håller med omatt man haft  en bra dialog med närboende, menatt det är dags att gå vidare.

– Vi har dragit detta länge, haft flertal sittningar med berörda. Många synpunkter är tillgodosedda, säger Rymoen.

Solveig Oscarsson (S) framhåller vikten av att området utvecklas, att det brådskar.

– Beslut om att anta detaljplanen innebär inte att vi har beslutat genomföra en förändring. Det är nästa steg, säger Oscarsson.

Med beslutet får kommunchefen i uppdrag att, när genomförande av planen blir aktuell, förhandla med aktuella markägare om förvärv av mark.

Vidare ska man i arbetet med översiktsplane pröva om det är möjligt att införa så kallat LIS-område (Landsbygdsutveckling i strandnära lägen), på fastigheten Stensnäs.

När detaljplanen genomförs ska en bullervall uppföras mot kvarteret Blästern.

Kommunfullmäktige klubbade igenom detaljplanen som berör området kring Trängbo. LPO, NP och SD reserverar sig mot beslutet.

Mer läsning

Annons