Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Born tävla i Retorikjakten

Det är nu dags för kvartsfinalen i UR:s radiotävling för sjätteklassare. Borns friskola i Nora möter Gläntaskolan från Helsingsborg.

Annons
I kvartsfinal. Ture, Alma, Fanny, Klara från Borns friskola i Nora tävlar i UR:s Retorikmatchen.

Det handlar om att ta en plats till semifinal och matchen mellan Born-Gläntaskolan sänds i P4 klockan 11.03 lördag 16 november.

Att lära sig våga tala för sin sak och att bli lyssnad på är alla barns rättighet och detta är också utgångspunkten för Utbildningsradions Retorikmatchen.

I tävlingen ställs deltagarna inför olika utmaningar som är kopplade till elevernas ordförråd och deras förmåga att driva en argumentation. Det ingår också övningar som bygger på att förstå, lyssna och genomskåda andra personers argument. I uppgifterna kan ingå att till exempel hålla ett hyllningstal till tv-programmet Solsidans karaktär Ove Sundberg eller att debattera för eller emot onlinespel i skolan.

Till varje avsnitt finns en bisittare med som ska motivera klasserna i Retorikmatchen. Under lördagens match är det Youtube-stjärnan Tejbz som har detta uppdrag. I semifinalen är det Helge Skoog som får denna uppgift.

Programledare är Gurgîn Bakirciouglo. Elinor Falkman är domare och därmed den som bedömer barnens retoriska förmågor. Den 7 december sänds sedan finalen i Retorikmatchen 2013 i P4 och Barnkanalen, berättar UR i ett pressutskick.

Mer läsning

Annons