Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny attityd har gett Nora lyft

Nora gör det största hoppet bland Bergslagskommunerna i årets näringslivsrankning. Sedan förra året har kommunen klättrat 21 placeringar.

Annons

– Min ambition är att vi ska vara på topp hundra, säger näringslivsutvecklaren Klas Brynte.

Det är i Svenskt näringslivs årliga rankning över näringslivsklimatet som Nora klättrar med 21 placeringar och landar på 228:e plats.

– Framför allt ser vi att företagen upplever att vi från kommunens sida har en bättre attityd än tidigare år. Det är något vi ska ta till vara på, säger Klas Brynte som tillträdde som näringslivsutvecklare hösten 2013. Innan dess stod posten vakant i över ett år.

– Jag har uppdraget att ta fram en näringslivsstrategi i samråd med de fem näringslivsorganisationer vi har i kommunen. Det tror jag kan ha påverkat så här inledningsvis. Sedan gäller det att visa att vi kan omsätta orden i handling, säger Klas Brynte som nämner det tvåårigt projektet Insikt där kommunerna i samarbete med BMB och BKT ska bli bättre på att underlätta för näringslivet.

Hur viktig är den här mätningen för er?– I den vision vi har tagit fram står att det är en av dem vi ska titta på och ta till oss. Men  viktigare för oss är den Nöjd kund index-undersökning som Sveriges Kommuner och Landsting gör. Högst rankad bland Bergslagskommunerna är Ljusnarsberg på plats 106. Längre ner återfinns Lindesberg (279) och Hällefors (286).

Mer läsning

Annons