Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny musikskola i höst

Kommunalrådet Anna Magnusson (KD) har lovat att en kommunal musik- och kulturskola ska bli verklighet senast 2012, men nedläggningen av Musikbryggeriet innebär att arbetet med denna måste påskyndas.
- Jag hoppas och tror att vi lyckas dra igång en kommunal musikskola redan till hösten, säger hon.

Annons

Att starta en kommunal kultur- och musikskola tio år efter det att den tidigare lades ner var ett vallöfte för ett år sedan. Som ordförande i barn- och utbildningsnämnden sedan årsskiftet har sedan Anna Magnusson sjösatt ärendet på den politiska agendan genom att tillsätta en kulturskoleutredning som ska presenteras under hösten.

- Det här har fått högsta prioritet nu och vi bryter därför ut musikskoledelen ur utredningen för att skynda på hanteringen, säger Magnusson. Målsättningen är att vi ska kunna starta en kommunal musikskola redan i höst.

Kommunala beslut tar ofta lång tid och redan målsättningen att vara igång med en musikskola till vårterminen 2012 tycktes optimistisk. Finansiering måste ordnas, lokaler iordningställas och pedagoger anställas. En kommunal verksamhet kan inte sättas igång utan en hållbar budget och verksamhetens innehåll och organisation måste förankras.

- Vi hade ett förslag till lösning för att Musikbryggeriet skulle kunna vara kvar, men det förslaget kunde inte matcha det som krävdes, säger Anna Magnusson. Våra tjänstemän jobbar just nu med finansieringen av en kommunal musikskola och inom majoriteten är vi överens om att det här har högsta prioritet.

Men det brinner i knutarna. Om drygt tre månader kan annars 270 musikskoleelever stå utan undervisning.

- Vi har arbetat hårt med det här och har ett antal alternativ att titta på, säger Anna Magnusson. Nu får vi lägga mindre viktiga saker åt sidan och försöka se till att de här eleverna inte blir utan musikundervisning i höst.

Anna Magnusson

Mer läsning

Annons