Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ordförande för NBVJ

Ett brinnande intresse, gott om tid och inte det minsta konflikträdd. Av de anledningarna tackade Göran Filander ja till att bli Nora Bergslags Veteran-Jernvägs (NBVJ) nya ordförande.

Annons
Styrelsemedlem tar över. Göran Filander har varit aktiv i Nora Bergslags Veteran-Jernväg de senaste åtta åren, i två år har han varit styrelseledamot och nu tar han över som ordförande för föreningen.Foto: Maria Andréasson

– Det här ska bli jättekul, säger Göran Filander som i och med årsskiftet tillträdde som ordförande i NBVJ.

Det var av en slump han fick upp ögongen för tåg när han flyttade från Östersund till Nora för åtta år sedan.

– Jag visste att det fanns något som hette tåg och jag visste att de gick på räls, men det var allt, säger Göran Filander och berättar att han kom i kontakt med NBVJ genom Arbetsförmedlingen.

– Nu sysslar jag med detta fyra dagar i veckan.

Som ordförande tänker

Göran jobba för att återupprätta samarbetet med stiftelsen Nora Järnvägsmuseum och veteranjärnväg (NJOV).

– Tydligen har det funnits samarbetsproblem oss emellan de senaste 25-30 åren, jag hoppas att det ska bli ändring på det, säger han.

Ett annat av Görans mål som ordförande är att engagera mer människor i föreningen, särskilt de yngre.

– Man skulle kunna säga att det är lite av ett gubbdagis idag. En av mina visioner är att ta kontakt med skolan i Nora, så att eleverna kan vara här på skoltid och jobba med tågen om de vill.

Högst upp på prioriteringslistan för 2015 är dock att byta ut 2 500 slipers, något som måste vara klart till sommarn för att NBVJ ska få köra sin turisttrafik.

Göran Filander.

Mer läsning

Annons