Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny socialchef tillsatt efter ett år

Vid årets första sammanträde i socialnämnden tillsattes äntligen den vakanta tjänsten som socialchef i Nora. Mona Forsberg kommer närmast från en anställning i ett privat vårdföretag. Hon väntas tillträda tjänsten i mars.

Annons

– Vi har gjort en gedigen rekrytering och jag är mycket nöjd, säger socialnämndens nya ordförande Helena Vilhelmsson (C).

Vakant nära ett år

Tjänsten som socialchef har varit vakant ända sedan Inger Adolfsson lämnade tjänsten för snart ett år sedan och under det gångna året har Inger Multanen fungerat som tillförordnad chef.

– När den förra socialchefen slutade ansåg man att det inte var någon bråds-ka med att anställa en ny chef då verksamheten delvis skulle omorganiserats, säger Vilhelmsson. Men nu har vi alltså kommit så långt att en ny socialchef måste anställas.

Tre fullgoda kandidater

Anställningsprocessen har varit omfattande och Helena Vilhelmsson berättar att man ur ansökningshögen hittade tre fullgoda kandidater.

– Men Mona Forsberg kändes helt rätt, säger Vilhelmsson. Hon har en otroligt bred erfarenhet och har tidigare arbetat som socialchef vid två tillfällen.

Mona Forsberg är 58 år och kommer från Avesta och har förutom de tidigare erfarenheterna som socialchef även arbetat inom primärvården. Hon kommer närmast från en tjänst i ett privat vårdföretag.

Förhoppningen är nu att den nya socialchefen ska kunna tillträda tjänsten i mitten av mars.

– Det är inte riktigt klart än, men en förhoppning, säger Helena Vilhelmsson. Klart är i alla fall att hon tackat ja.

Mer läsning

Annons