Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vd med brinnande intresse för personalfrågor

Eva Henebäck blir ny vd för Norabostäder och Nora fastigheter efter Jeanette Berggren. Hon räknar med att börja i april/maj och flytta till Nora med omnejd.

Annons
Ny vd. Eva Henebäck, ny vd för de kommunala bolagen Norabostäder och Nora fastigheter.

– Det känns jättespännande, både att lära sig något nytt och byta bostadsort, jag känner mig redo för nya utmaningar. berättar Eva Henebäck, 52.

Dessutom har hon släkt och vänner i Örebro, Västerås och Eskilstuna, och kommer närmare sina barn som bor söderöver. Hon är sedan tio år tillbaka vd för det kommunala bostadsbolaget Älvkarlbyhus i Älvkarleby kommun utanför Gävle, och var innan dess ekonomichef i fem år.

– Så samtidigt känns det vemodigt. Jag har jobbat 15 år på ett bolag som jag trivs oerhört bra på, så var inte ett helt enkelt beslut att lämna det.

Hennes ambition är att fortsätta det som Jeanette Berggren påbörjat, berättar hon.

– Jag vill vara delaktig i allt. Jag brinner för personal- och organisationsfrågor, och såg att den profil de sökte i annonsen stämde väldigt bra överens med vad jag har intresse av, förklarar hon.

Så det var ett tillfälle hon inte ville missa. Under nästa år tänker hon tillsammans med sin man flytta från Gävle till Nora eller dess närhet.

Det var 41 personer som sökte vd-tjänsten.

Mer läsning

Annons