Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya miljöplanen för Nora tar form

Nu är en miljöplan på gång för Nora. På onsdag kommer projektledaren Sofie Semstrand till biblioteket och berättar om sitt arbete med miljöplanen.

Annons
Miljöplanen ska titta på hur kommunen påverkar omvärlden, till exempel på hur arbetspendlingen till och från Nora påverkar miljön.

Politikerna har bestämt att Nora ska ha en miljöplan och Sofie Semstrand på Bergslagens kommunalteknik har fått i uppdrag att ta fram planen.

– Tanken är att vi ska ha medborgardialog, prata med våra föreningar, att ha så mycket verklighetsförankring som möjligt, men vi måste också vara visionära, förklarar Sofie som nu jobbat en månad på halvtid med planen.

Det är naturskyddsföreningen som bjudit in henne till biblioteket på onsdag kl 18. Alla är välkomna. Och inte bara för att lyssna utan gärna också komma med synpunkter.

– Det här är världens chans att påverka innehållet och komma med synpunkter, förklarar hon.

Planen ska inte bli en hyllvärmare, utan ett övergripande och levande dokument.

– Syftet är att vi ska titta på hur vår kommun påverkar omvärlden, vilka utsläpp vi har. Just i Nora är till exempel arbetspendlingen en av de stora belastningarna ur miljösynpunkt. Det är många sådana delar som kommer in. Miljöplanen är framåtsyftande, tanken är att Nora ska vara en hållbar kommun och vår utveckling hållbar. Vi ska inte ha en ökad miljöbelastning, förklarar hon.

Mer läsning

Annons