Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ridhuset invigdes

En process som tagit 25 år. Så beskrev Enar Moberg byggandet av ridhuset i Gyttorp. I helgen invigdes det under högtidliga former.

Annons
Efterlängtad dag. Enar Moberg hängde bandet runt Jenny Bonneviers hals efter att hon hade klippt det och därmed invigt Gyttorps nya ridhus. Foto: Elin Kjellin

Det nya ridhuset är ljust och stort med en imponerande takhöjd och vackra välvda taksparrar. Här ska Gyttorps ridklubb ha sin verksamhet i många år framöver.

Ordförande Jenny Bonnevier var med under invigningen.

– Det här betyder att vi kommer att kunna ha bättre kvalitet på vår dagliga verksamhet oavsett väder och vind. Vi kan erbjuda ridning i bra lokaler och ha större tävlingar än tidigare, säger hon.

Under invigningsdagen stod flera punkter på programmet. Först talade Enar Moberg, som sitter i kultur- och fritidsnämnden och som drivit idén om att bygga ett ridhus i många år.

– Jag vill nästan släppa en liten tår, det är så vackert, säger han under sitt invigningstal.

Bygget har pågått i över två år. Beslutet om att börja bygga tog ridklubben 2007, men då hade idén redan funnits i cirka 25 år.

Enligt Jenny Bonnevier är lokalen efterlängtad.

– Vi är mycket glada att ha ridhuset. Det har varit en lång process och många eldsjälar har jobbat hårt och brunnit för det. Vi hoppas att det kan bli till glädje för hela kommunen.

Hon fick sedan klippa bandet och inviga huset. Därefter visade man upp ridskolans hästar för publiken. Man höll också ett litet tornerspel och serverade tårta.

Förra veckan skrev NA om att byggentreprenören kräver klubben på obetalda skulder och har lämnat in förfallna fakturor på 462 000 kronor till kronofogden. Klubben bestrider det och menar att bygget blev dyrare än överenskommet. De har ansökt om bidrag från kommunen på 700 000 kronor för att kunna färdigställa vissa byggnadsdetaljer inför vintern.

Frågan ska tas upp på kommunstyrelsens sammanträde på onsdag.

Jenny Bonnevier har tidigare betonat att man från klubbens sida vill komma fram till en lösning utan tvist.

– Vi för samtal och diskussioner med entreprenören och kommunen, men än så länge har vi inte kommit fram till något, säger hon.

Mer läsning

Annons