Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya välkomnas med paket

Här får alla nyfödda och nyinflyttade ett välkomstpaket.Den holländska familjen Elsenburg-van Rhijn har gjort både ock – flyttat till Nyhyttan från Amsterdam och fött barn.

Annons
Holländska författaren Patrick van Rhijn, redaktören Katja Elsenburg med barnen Jazz van Rhijn, tre månader och här på bilden Rikki Bloem van Rhijn, 19 månader, flyttade till Nyhyttan midsomarhelgen. De är några av de nyinflyttade och nyfödda som nu får en liten välkomstpresent.

God dag i stugan, Patrick van Rhijn och Katja Elsenburg, här kommer projektledare Kristina Dybeck och Anna-Carin Andersson för bygdegårdsföreningen med ett välkomstpaket.

Verkligen toppenbra tycker Katja och Patrick som känner sig mycket välkomna. Förutom t-tröjor och bygdeinformation får de ett års medlemsskap i idrottsföreningen och bygdegårdsföreningen. Alla som flyttat in till Järnboåsbygden eller fött barn under projekttiden 2010 och 2011 välkomnas på detta sätt.

– Det är fler än 50 nya i bygden, berättar Kristina.

Patrick är författare och ger nu ut sin fjärde bok och Katja är redaktör och sångerska. De jobbar hemifrån och det har gjort att de kan bosätta sig var som helst. De valde Nyhyttan där de köpt ett hus och stortrivs.

– Det är som en dröm, det här är en helt annan livsrytm än i Amsterdam, tycker Patrick som bott i riktigt stora städer som London och Sao Paolo i Brasilien.

På en emigrantmässa i Utrecht fick de kontakt med Järnkraft och andra holländska familjer i Järnboåsbygden. De flyttade in i huset till midsommar och födde sonen Jazz under Larsmäss i augusti.

– Klockan tre var vi på Larsmäss, kvart över fyra på sjukhuset och klockan sex fick vi en bäbis, förklarar Patrick. Sedan tidigare hade de Rikki Bloem, 19 månader, och Patricks dotter Nova Fernström, nio, som bor i Örebro.

Nu är det dags för Kristina och Anna-Carin att dra vidare. Nästa stopp blir hos grannfamiljen Bognadi Refsbäck där Elise Refsbäck som föddes 2010 välkomnas.

Alla som som fötts eller flyttat in under 2010 och 2011 får ett välkomstpaket som Anna-Carin Andersson och Kristina Dybeck åker och delar ut. Däriblan familjen Bognandi Refsbäck med med Ansela Bognandi Refsbäck, yngsta dotterna Elise Refsbäck ett och ett halvt år och här Selma Refsbäck, fyra år.

Mer läsning

Annons