Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyckel fångade Martinssons intresse

Antik- och samlarmässan i Nora drog mycket folk under onsdagen. Under ett par timmars tid köade besökare för att få medhavda antikviteter värderade av Antikrundans Jörgen Martinsson.

Annons
Jörgen Martinsson granskar två handmålade miniatyrer i ram av elfenben.

Jörgen Martinson är expert inom möbler, konsthantverk och allmoge. Han har studerat konsthistoria och arkeologi, och sedan 1990 är han en av experterna i SVT:s Antikrundan.

I Nora satt han på onsdagen i drygt två timmar och värderade föremål på antik- och samlarmässan. Leksaker, glas, porslin, ljusstakar och tavlor bars fram till hans bord.

Ingegerd Mellberg från Täby har åkt till Nora på kusinträff och tog med sig bilder av ett gammalt hörnskåp som hon ville veta mer om.

-Jag har funderat på att få det värderat tidigare, men det har inte blivit av. Ett par, tre tusen kronor sa han att det kan vara värt idag. Men det är visst lite omodernt, för några år sedan hade vi kunnat få 5-600 kronor, säger hon.

Som dagens roligaste föremål att värdera nämner Jörgen Martinsson en 30 centimeter lång nyckel i smide från tidigt 1600-tal.

-Den är nog värd 5-8000 kronor. Ett jättefint exemplar av sin sort.

Kön till Jörgen Martinssons värdering var stundtals lång.
Ett gammalt glas från 1600- eller 1700-tal.
Ingegerd Mellberg visar Jörgen Martinsson foton på sitt gamla hörnskåp i trä.

Mer läsning

Annons