Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyköpta TV:n stals när Madelene var på jobbet

När Madelene Andersson kom hem till sin lägenhet i Nora var dörren uppbruten, hennes nya TV stulen, liksom den bärbara datorn, en ryggsäck och smycken. Inbrottet blev aldrig uppklarat.

Annons
Endast ett av tjugofem lägenhetsinbrott i länet klarades upp förra året.

– Inbrottet skedde mitt på dagen när jag var på jobbet i Örebro, berättar Madelene. Grannar såg en liten skåpbil och två män klädda som hantverkare gå in i mitt trapphus. En annan person såg min TV på parkeringen meden tvtjuvarna troligen var inne i lägenheten för att hämta mer saker.

En person som såg inbrottsjuvarna kom efter några dagar på att den ene liknande en person hon kände namnet på. Hon ringde polisen och berättade om det, men Madelene fick aldrig ens veta om polisen hört den namngivne. Hon hade en säkerhetsdörr i lägenheten men låset var den svaga länken. Det kunde brytas upp med en rörtång och skruvmejsel på nolltid. Efter inbrottet satte värden in sjutillhållarlås.

Madelene Andersson hade kort innan inbrottet köpt en ny TV i Örebro. På parkeringen såg hon en man som iakttog henne och antecknade något.

– Troligen mitt bilnummer. Sen var den enkelt att ta reda på min adress. Jag hade en ganska ny Golf, så de hade kanske hoppats att få tag på den också.

Hon berömmer polisen för att snabbt vara på plats. Det tog tio minuter.

– De uppträdde professionellt, bad mig stanna utanför lägenheten tills de kom. De sökte igenom lägenheten effektivt men tog inga fingeravtryck. De var meningslöst, ansåg de. Det skulle inte finnas några fingeravtryck trodde de, det var inget blåbär som brutit sig in.

Polisen bad att Madelene skulle tänka igenom vad som försvunnit. Efter en tid fick hon en lista på det stulna, sedan var det tyst till utredningen lades ner efter en månad.

Mer läsning

Annons