Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt besökscentrum i trä

PERSHYTTAN. Efter diskussioner med byalaget har ett nytt förslag tagits fram för besökscentrat i Pershyttan. Nu söks bygglov för en byggnad med mer rödmålat trä.

Annons

När planerna på ett besökscentrum i Pershyttan presenterades i vintras sa grannarna i byn ifrån. Inte när det gällde själva besökscentrat, för det vill de gärna ha. Men tanken på en glasbyggnad mitt i det röda kulturreservatet med de vita knutarna blev för mycket för många, särskilt som bygget stred mot de områdesbestämmelser och kulturreservatsbestämmelser som byborna måste rätta sig efter när de vill bygga.

Under våren har det nybildade byalaget träffat projektgruppen bakom förslaget och tillsammans har de förändrat ritningarna.

– Det blir en mer traditionell byggnad, som inte sticker ut lika mycket. En byggnad med mer rött trä, säger projektledare Håkan Ceder.

– Vi har fått tänka om lite när det gäller utställningen om Pershyttans utveckling. Men det viktigaste är att både besökare och de som ser byggnaden varje dag är nöjda med den.

Markägaren söker nu bygglov och tanken är att det nya besökscentret ska stå på plats inför nästa sommar.

Malin Eriksson

Mer läsning

Annons