Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt Ica klart nästa höst

Efter flera års rykten tycks det nu klart att ett nytt Ica Supermarket öppnar på den gamla vägkassetomten strax utanför Nora.
- Om allt går enligt planerna kommer butiken att öppnas under hösten 2011, säger Ica:s etableringschef Ronald Åberg.

Annons

Det har förekommit många rykten om att Ica vill bygga en ny matvarubutik i Nora. Den nuvarande butiken i centrala Nora ligger förvisso centralt, men är svårtillgänglig för såväl kunder som för leverantörer.

-Så nu kommer vi att ometablera den nuvarande Supermarketen i centrala Nora till ett betydligt bättre läge utanför, säger Ronald Åberg.

För närvarande håller detaljplanen för vägkasseområdet på att förändras så att handel kan ske i området, men Ronald Åberg är optimist inför bygget.

-Planerna är långt gångna, säger han. Vi känner att vi är starka i Nora redan idag, men vi vill befästa den positionen genom det här. Vi vill skapa Noras bästa matvarubutik.

Butiken, som fortfarande kommer att vara en så kallad Supermarket, kommer att bli drygt 2000 kvadratmeter stor och i direkt anslutning kommer 140 parkeringsplatser att finnas.

-Tillgängligheten är viktig för oss, säger Åberg. Idag har vi kanske 30 parkeringsplatser och där ska också varuleveranser trängas. Dessutom är butiken i två plan. Situationen i dag är inte bra och vill att tillgängligheten för våra kunder ska vara bättre.

Med stora ytor kommer den nya butiken att kunna utöka sitt sortiment.

-Vi lyfter tillgängligheten och sortimentets bredd blir större, säger Ronald Åberg. Men den nya butiken kommer ändå att bli en Supermarket. En Maxibutik finns inte underlag för.

Etableringen innebär att Ica i centrala Nora kommer att stängas. Ser du några risker med att flytta ut en bit utanför stadskärnan.

-Ambitionen är förstås att tillfredsställa alla, men ibland är det svårt. Och just tillgängligheten är mycket viktig idag.

Mer läsning

Annons