Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt krismöte i kväll

Under måndagskvällen ska de sex styrande partierna i Nora försöka lägga upp en framtidsstrategi efter Norapartiets uppseendeväckande positionering i kommunfullmäktige i onsdags.

Annons

Kommunalråden Tom Rymoen (M) och Helena Vilhelmsson (C) var inte glada över Norapartiets agerande under förra veckans sammanträde i kommunfullmäktige. På sittande möte positionerade man sig genom att överraskande ha en egen kandidat till ordförandeposten i fullmäktige. Minst lika överraskande begärde man återremiss på socialnämndens förslag att låta privata aktörer få möjlighet att utföra vissa servicetjänster inom äldreomsorgen.

- Tidigare har det handlat om hot och utpressning, säger Rymoen och Vilhelmsson. Det här var ju rena kupper.

För den oinvigde såg Norapartiet ut som den store segraren efter onsdagens sammanträde i kommunfullmäktige. Men både Tom Rymoen och Helena Vilhelmsson ser sammanträdet som en förlust – för alla.

- Kommunfullmäktige var ju rena rama Grönköping, säger kommunalrådet Helena Vilhelmsson (C). Jag känner en stor besvikelse över Norapartiets agerande.

- Jag betecknar det som hände som ansvarslöst, säger Rymoen. Onsdagens spektakel gjorde narr av allt som seriös demokrati står för.

De båda kommunalråden har nu kallat de sex mer eller mindre lierade majoritetspartierna till ett strategimöte under måndagskvällen och där förväntar man sig andra spelregler från Norapartiet.

- Vi utgår fortfarande från att samverkan finns kvar, men om man inte lever upp till det vi kommit överens om förutsätter vi att man tar konsekvenserna och avgår från sina ordförandeuppdrag, säger Vilhelmsson och Rymoen.

Mer läsning

Annons