Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt motionsspår klart att användas

Nu är det fritt fram att springa i det nyrenoverade milspåret i Stadsskogen. Det finns tre distanser att välja mellan: tre kilometer, fem kilometer och en mil.

Annons
Skogsaktivisterna. Sigurd Hallor, Leif Hjulström, Lars Israelsson, Hans-Erik Johansson och Gunnel Dahlkvist vid milspårets start.

De kallar sig för skogsaktivisterna, pensionärerna som tog initiativet till att renovera det gamla milspåret i Stadsskogen.

Arbetet började i maj då Gunnel Dahlkvist åkte till Borns skola och pratade med markägarna.

– Det var inga problem alls, de var så nöjda och trevliga, säger hon.

Kommunen har stått för materialkostnaderna och det praktiska ideella arbetet har skötts av skogsaktivisterna själva.

I och med att skogen är ett reservat har det varit diskussioner kring hur märkningen av spåret ska vara utformat. Först ville kommunekolog Margareta Lindqvist inte att träden skulle märkas alls, men efter en kompromiss gav hon sitt tillstånd och nu ska det vara lätt att hitta rätt spår längs stigarna.

Motionsspårets nya start finner man till höger om Frabe och utmärks av en anslagstavla med lite kuriosa och information om spåret.

Flera springsugna Norabor har hört av sig till kommunen och frågat om milspåret, som nu kan börja användas.

– Vi hoppas att det är många som kommer att gå eller springa på stigarna, då hålls de öppna, säger Gunnel Dahlkvist som också vill att motionärer hör av sig till kommunen om de har idéer om ytterligare förbättringar.

I mitten av augusti kommer en invigning av spåret att hållas och i vinter finns det ambitioner om ett skidspår.

Mer läsning

Annons